Denúncia d’enderrocs al penya-segat d’Encots

Home / Protecció / Denúncies / Denúncia d’enderrocs al penya-segat d’Encots

L’IROX ha presentat denúncia davant el M.I. Ajuntament de Xàbia sobre els enderrocs que s’han produït en la zona d’Encots del municipi.

El soci i un dels principals organitzadors de la recuperació de les sendes de les pesqueres de l’IROX, Josep Buigues, va acompanyar a l’inspector de costes al lloc d’Encots, on una constructora sense escrúpols ha llançat les seues escombraries, producte de la construcció de nous xalets, damunt una zona natural i destruint alhora la senda que conduïa cap a la pesquera d’Encots i el seu entorn, una zona declarada LIC (Lloc d’Interès Comunitari) i en la que està prohibit qualsevol interacció d’aquest tipus.

Les parcel·les que estan abocant escombraires són les que tenen les referències cadastrals següents: 6708015BC5960N, 6708013BC5960N i 6708014BC5960N, i es troben al C/ Trencapinyols. Aquestes parcel·les es troben afectades per les Servidores de la Línia Marítima Terrestre, com ara els enderrocs que han abocat des de les parcel·les en construcció i que han quedat sobre el sòl classificat com Sòl No Urbanitzable d’Especial Protecció (Zones Verdes), segons l’actual P.G.O.U, i no sabem si han obtingut la corresponent llicència municipal o si estan respectant les condicions urbanístiques que li són d’aplicació.

 

 

 

Com es pot observar a les imatges preses per Josep Buigues, al llançar aquestes restes de construcció no soles han destruït una part de l’entorn i l’accés a la zona de la pesquera, sinó que han creat un perillós abocament de pedres, terra i enderrocs, que podrien caure a la mar, amb el perill d’afectar a persones que estiguen per baix realitzant alguna activitat (pesca, kaiaks, etc..).

És absurd què encara no ens hàgem plantejat, com a societat, quin sentit té continuar destruint zones naturals per part d’uns pocs i en el seu benefici, i en perjudici de la majoria. Fins i tot en termes econòmics, destruir zones privilegiades del nostre entorn natural en té un retorn econòmic molt feble al costat de la quantitat de turisme, i recursos, que podem rebre si mantenim la nostra natura ben conservada. Construir als penya-segats suposa destruir una riquesa de tots en benefici d’uns pocs, privatitzar entorns de la nostra riquesa com a poble per al gaudi d’una minoria.

 

Si no som capaços d’aturar aquesta destrucció consentida aviat Xàbia serà un altre nucli destruït i sense res que oferir. Defensar la natura és defensar el nostre dret a gaudir del nostre entorn i poder viure en equilibri amb ell, que ens permet, a la vegada, conservar un entorn més natural i obtindre rendiments de l’activitat turística que pot generar si sabem organitzar-lo correctament. Destruir el major valor que tenim, i que atrau turisme, en lloc de conservar-lo, és una manera absurda de destruir la riquesa que tenim com a poble i la major oportunitat de qualitat de vida com a ciutadans. Per això comminem al M.I.Ajuntament a que incloga en el proper PGOU la prohibició de construir en els penya-segats de Xàbia.

 

Per tot això, ho hem posat en coneixement del Departament d’Urbanisme del M.I. Ajuntament de Xàbia, per a que prenga les mesures necessàries per a evitar l’abocament de més enderrocs a les sendes que son patrimoni cultural de tot el poble de Xàbia, commine als propietaris de les referides parcel·les a que netegen d’escombraries les sendes i terrenys afectats, així com que paralitze les obres que incompleixen amb les llicències i amb la normativa que li són d’aplicació.

About Guardian

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.