Visita a l’Escola d’Aqüicultura de l’Ins. Els Alfacs – Sant Carles de la Ràpita

Home / Formació / Visites a centres de formació / Visita a l’Escola d’Aqüicultura de l’Ins. Els Alfacs – Sant Carles de la Ràpita

Una representació de l’IROX va visitar les instal·lacions de l’Escola d’Aqüicultura de l’institut Els Alfacs a Sant Carles de la Ràpita al Delta de l’Ebre, per conèixer els seus sistemes d’estudis i la formació que imparteixen.

El centre, dependent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, imparteix dos cicles formatius, Tècnic/a en cultius aqüícoles, de grau mitjà, i Tècnic/a superior en aqüicultura, de grau superior.

 

Guiats pel biòleg i professor del centre, Frederic Alemany, ens va explicar que imparteixen una educació molt pràctica doncs basen l’ensenyament en la recerca dels sistemes d’aqüicultura i al final del curs els alumnes fan pràctiques en empreses del sector per a que coneixen el treball que podran realitzar en un futur.

 

El centre experimenta amb les tres fases del creixement de peixos, mol·luscs i crustacis, la fase reproductiva, amb individus madurs, la fase larvària, desenvolupada des dels ous aconseguits en la fase anterior, i la fase de creixement dels individus fins a la maduració. 

 

Un dels departaments de recerca desenvolupa cultius de fitoplàncton que serveix d’aliment al zooplàncton que alimenta les larves i de vegades de forma directa.

 

L’escola disposa d’un laboratori sec de 80 m2 i un laboratori d’aquariologia, els aquaris tant de moda darrerament, de 40 m2.

 

També compta amb instal·lacions al Delta com un parc de cloïsses i muscleres per realitzar el pre-engreix i engreix de mol·luscs bivalves.

 

Gràcies a Frederic Alemany vam gaudir d’una fantàstica visita que ens acosta als centres on es divulga el coneixement de la nostra Mar Balear.

Fotos : Encarna Roselló i Batit Ros

About Guardian

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.