Conferència d’ “Observadors del Mar” a Xàbia

Home / Divulgació / Conferències científiques / Conferència d’ “Observadors del Mar” a Xàbia

El 20 de novembre a la Casa del Pescador del Port de Xàbia vam rebre la visita de dos científics, de l’ICM ( Institut de Ciències del Mar) de Barcelona dependent del CSIC ( Centro de Investigacions Científicas) i del IMEDEA ( Institut Mediterrani d’Estudis Avançats depenent de la UIB, Universitat de les Illes Balears, i del CSIC), que ens van explicar la campanya ” Observadors del Mar ” (observadorsdelmar.cat) que promou la col·laboració ciutadana en la recollida de dades sobre espècies marines així com qualsevol detecció d’espècies i algues marines invasores o acumulació de plàstics i brossa al fons marí.

 

En Primer lloc Elisabetta Broglio, directora de la campanya i membre de l’ICM, ens va explicar els objectius d’aquesta iniciativa que vol potenciar la participació de tots aquells que vulguen contribuir a un millor coneixement de l’estat de la nostra mar aportant dades als científics que les valoraran, el que permetrà el seu seguiment i estudi.

 

resized_IMG_1736

 

En segon lloc Guillem Roca del IMEDEA (UIB-CSIC) ens va explicar la importància de les praderies de Posidònia així com fer un seguiment exhaustiu de les algues invasores que estan provocant greus problemes als nostres fons marins.

 

resized_IMG_1757

 

Tots dos ens van explicar la importància d’aquest projecte de participació ciutadana amb els científics dins de la línia d’acostar la ciència a la població en la que també està implicat, i és un dels seus objectius, el IROX.

La conferència va tenir una magnífica participació de públic que va quedar molt interessat en la campanya.

About Guardian

All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined an chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined Lorem Ipsum as their default model text, and a search for web sites.